Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Voorstelling Iepenloftspul Wat bisto leaflik !?

15 juni 2023

Een iepenloftspul over de ongemotiveerde bakkerszoon Waling Dijkstra, die uitgroeide tot één van de grootste Friese schrijvers en dichters en grondlegger werd van de Friese toneelcultuur.

Waling Dijksta moest in Spannum de bakkerij met zijn moeder draaiende houden, maar veel liever was hij bezig met zijn passie voor het schrijven en dichten in de Friese taal. In het dorp was hij niet altijd geliefd vanwege zijn andere manier van denken en ook op romantisch gebied hield Waling zich niet aan de ongeschreven Friese regels. Dit alles zorgde voor veel drama in het leven van Waling. De titel ‘Wat bisto leaflik!?’ verwijst naar zijn bekende lied ‘Wat bisto leaflik, rizende simmermoarn’, maar was Waling zelf wel zo ‘leaflik’?

Voorafgaand aan het iepenloftspul kun je alvast in de sfeer komen op de ‘Passy Pôlle’. In dit voorprogramma kun je passies van Waling Dijkstra zelf beleven. In een ongedwongen sfeer creatief aan de slag of genieten van een mooie voordracht en muziek onder het genot van een hapje en drankje. Oftewel het wordt een iepenlofspul met passie. Daar wil je bij zijn!

Beleef het zelf! Kaartverkoop start op 1 februari!

  • Initiatief van CMV Oranje Spannum en Stifting Mei-Inoar Ien
  • Schrijver: Dick Jansen
  • Regie: Tineke Broers
  • Composities en muzikale leiding: Thom Zigterman
  • Muziek: CMV Oranje Spannum

Gegevens

Datum:
15 juni 2023
Site:
www.watbistoleaflik.nl

Locatie

Spannum