Première muzikaal openluchtspel Wat bisto leaflik!? op 8 juni in Spannum

CMV Oranje Spannum bestaat dit jaar op 11 oktober 125 jaar. Dit viert de vereniging met de uitvoering van het openluchtspel Wat bisto leaflik!? De voorstelling gaat over het leven van Waling Dijkstra, één van de grootste Friese schrijvers en dichters en grondlegger van de Friese toneelcultuur. Naast toneel is er een grote rol voor de muziek. De muziek voor de voorstelling is gecomponeerd door Thom Zigterman, de dirigent van CMV Oranje Spannum. 

Het verhaal

Waling Dijksta moest in Spannum met zijn moeder de bakkerij draaiende houden. Veel liever was hij bezig met zijn passie: het schrijven en dichten in de Friese taal. In het dorp was hij niet altijd geliefd vanwege zijn andere manier van denken. Ook op romantisch gebied nam Waling het niet zo nauw met de ongeschreven regels. Dit alles zorgde voor veel drama in het leven van de kunstenaar. De titel Wat bisto leaflik!? verwijst naar zijn bekende lied Wat bisto leaflik, rizende simmermoarn. Maar was Waling zelf wel zo ‘leaflik’?

Passy Pôle

Voorafgaand aan het openluchtspel kunnen bezoekers alvast in de sfeer komen op de Passy Pôle. In dit voorprogramma kunnen bezoekers de passies van Waling Dijkstra zelf beleven. In een ongedwongen sfeer gaan ze creatief aan de slag of genieten de bezoekers van een mooie voordracht onder het genot van een hapje en drankje. Oftewel: het wordt een openluchtspel met passie. Het openluchtspel is een gezamenlijk initiatief van CMV Oranje Spannum en stichting Mei-inoar Spannum.

Kaarten bestellen

Het openluchtspel Wat bisto leaflik!? is te beleven op 8 (première), 9, 10, 15, 16 en 17 juni 2023. Kaarten zijn te koop via: www.watbistoleaflik.nl.